dilluns, 25 de febrer del 2013

FUNCIONS DELS ALIMENTS

Els aliments contenen nutrients.
Els nutrients són substàncies de les quals obtenim energia per viure i matèria per anar creixent. També contenen altres substàncies que no aprofitem com ara la fibra que proporcionen els aliments vegetals. 

Segons la funció que realitzen podem classificar els aliments en:
  • ENERGÈTICS: 
Ens proporcionen bàsicament energa per viure. Són energètics els productes fabricats amb farina, patata, els llegums, els dolços, la fruita seca, l'oli i la llet. 

Són energètics els glúcids o sucres i els lípids o greixos. 

  • CONSTRUCTORS:
Ens proporcionen basicament matèria per créixer i mantenir les estructures del cos, com els ossos o els músculs. Són constructors la carn, el peix, els ous, la llet i els productes làctics. 

Les proteïnes són constructores. 

  • REGULADORS:  
Ens ajuden a regular el funcionament de l'orgaisme. Són reguladors la fruita, la verdura, les hortalisses i la llet.

Són regyuladores l'aigua, els minerals i les vitamines



Si t'hi fixes, la llet és a tots els grups; per això diem que és un aliment força complet. Els mamífers passen un periode de la vida alimentant-se exclusivament de la llet materna. És el període de lactància. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada